Vergelijken

Ziektekostenverzekering vergelijken

Wilt u ziektekostenverzekeringen vergelijken? Dat is zeker de moeite waard en vaak kunt u zich aardig wat premie of ziektekosten besparen. Toch is het goed om goed te kijken waar en hoe u vergelijkt? Wist u dat vergelijkingssites niet altijd objectief zijn? 

Ziektekostenverzekeringen vergelijken via vergelijkingsites

Vergelijkingssites hebben allemaal een enorme database aan polisvoorwaarden en premies. Zij zetten de premies van de ziektekostenverzekeringen op een rijtje zodat u gemakkelijk uw premie kunt vergelijken. 

Hoe objectief is een vergelijkingssite?

Vergelijkingssites zoals Independer en zelfs de consumentenbond verdienen geld aan het vergelijken van ziektekostenverzekeringen. Zorgkiezer zegt op hun website volledig onafhankelijk te zijn. Hoewel ook Zorgkiezer verdient als via Zorgkiezer een verzekering wordt gesloten. Als u uw vergelijking gemaakt heeft kunt u soms doorklikken naar de website van de ziektekostenverzekering van uw voorkeur. In dat geval heeft de vergelijkingssite een afspraak gemaakt met deze ziektekostenverzekeraar en dat betekent dat de vergelijkingssite een vergoeding krijgt voor de lead die zij genereerden of zelfs een vorm van provisie als u de ziektekostenverzekering ook echt afsluit. Kunt u niet doorklikken dan kunt u er vanuit gaan dat de ziektekostenverzekering geen afspraak heeft met de vergelijkingssite. Wij zeggen niet dat een vergelijkingssite daardoor niet onafhankelijk kan zijn. maar het is altijd verstandig om u af te vragen of een vergelijkingssite u de allerbeste mogelijkheden voor u op een rij zet. Wij raden aan altijd een paar alternatieven te checken. 

De belangrijkste vergelijkingssite voor uw ziektekostenverzekering