Ziektekostenverzekering 2018 opzeggen

Waar op letten bij het afsluiten van uw ziektekostenverzekering 2018?

Vergelijken

Ziektekostenverzekering 2018 vergelijken

Wilt u ziektekostenverzekeringen voor 2018 vergelijken? Dat is zeker de moeite waard en vaak kunt u zich ook in 2018 aardig wat premie of ziektekosten besparen. Toch is het goed om goed te kijken waar en hoe u vergelijkt? Wist u dat vergelijkingssites niet altijd objectief zijn? 

Ziektekostenverzekeringen 2018 vergelijken via vergelijkingsites

Vergelijkingssites hebben allemaal een enorme database aan polisvoorwaarden en premies. Zij zetten de premies van de ziektekostenverzekeringen op een rijtje zodat u gemakkelijk uw premie kunt vergelijken. Dat is heel gemakkelijk als u uw ziektekostenverzekering 2018 wil vergelijken. 

Hoe objectief is een vergelijkingssite?

Vergelijkingssites zoals Independer en zelfs de consumentenbond verdienen geld aan het vergelijken van ziektekostenverzekeringen. Deze sites krijgen een vergoeding van sommige zorgverzekeraars als de bezoeker via hun site een zorgverzekering afsluit. Niet alle zorgverzekeraars doen hier aanmee, dus vergelijkingssites hebben er belang bij dat u kiest voor zorgverzekeraars die hun wel een vergoeding geven. Wij weten niet of dit invloed heeft op hun vergelijking maar kijk zelf in elk geval goed naar alle alternatieven. 

Zorgkiezer zegt op hun website volledig onafhankelijk te zijn. Maar wist u dat ook Zorgkiezer geld verdient als via Zorgkiezer een ziektekostenverzekering wordt gesloten.

Hoe werkt het vergelijken van ziektekostenverzekeringen op een vergelijkingssite?

Als u uw vergelijking gemaakt heeft kunt u soms doorklikken naar de website van de ziektekostenverzekering van uw voorkeur. In dat geval heeft de vergelijkingssite een afspraak gemaakt met deze ziektekostenverzekeraar en dat betekent dat de vergelijkingssite een vergoeding krijgt voor de lead die zij genereerden of zelfs een vorm van provisie als u de ziektekostenverzekering ook echt afsluit. Kunt u niet doorklikken dan kunt u er vanuit gaan dat de ziektekostenverzekering geen afspraak heeft met de vergelijkingssite. Wij zeggen niet dat een vergelijkingssite daardoor niet onafhankelijk of niet eerlijk kan zijn. Maar het is altijd verstandig om u af te vragen of een vergelijkingssite u de allerbeste mogelijkheden voor u op een rij zet. Wij raden aan altijd een paar alternatieven te checken. 

De belangrijkste vergelijkingssite voor uw ziektekostenverzekering 2018